Goedkope foto’s afdrukken

Foto’s bestellen kan bij veel verschillende winkels. Dit kan in de winkel zelf of via het internet. Elke winkel werkt met een eigen fotocentrale en daardoor is er kwaliteitsverschil. Dit is een kwestie van uitproberen en kijken waar je de foto’s het mooist vindt. Het verschil is het fotopapier waar de foto’s op worden afgedrukt. Dit kan invloed hebben op de kleur van de foto’s en het glanseffect. Ook is het ene papier dikker dan het andere.

Wil je je foto’s snel hebben, kun je ze het beste op een USB stick zetten en naar een winkel gaan die ze kan afdrukken. Het is vaak duurder maar dan heb je ze meteen. Mag het iets langer duren, heb je genoeg keus op het internet.

Bedenk goed welk formaat je foto’s moeten worden. Kijk goed dat de verhouding goed blijft en alles op de foto wordt afgedrukt. Het fotoprogramma geeft al aan of het formaat mogelijk is en de foto dan scherp blijft. Je kan het kader verschuiven zodat je zelf kunt bepalen wat er afgedrukt dient te worden. Houd dit altijd goed in de gaten en bekijk de foto’s stuk voor stuk voordat je ze afdrukt. Dit voorkomt teleurstellingen als ze thuis geleverd worden.